over ons

Wie is Assurantiekantoor H Wouters?

Sinds 1953 is Assurantiekantoor H. Wouters V.O.F. een begrip op het gebied van verzekeren en financiële dienstverlening. Wij werken als uw regionale partner om u te ontzorgen op financieel gebied. 

Wat zijn onze producten en diensten? 

Als onafhankelijke dienstverlener bieden wij een breed scala van producten in zowel schadeverzekeringen als levensverzekeringen alsmede hypotheken. 

Het staat ons vrij om een verzekeraar en een verzekering te adviseren die het beste bij uw klantsituatie past. Wij zijn niet met een of meer aanbieders productieverplichtingen aangegaan.

Hoe worden wij beloond?

Voor de producten waarin wij bemiddelen, ontvangen wij provisie van de aanbieder van dat product. Veelal een gedeelte bij het afsluiten van het product en een gedeelte als doorlopende provisie. Deze vorm van beloning geldt niet voor Inkomensverzekeringen en impactvolle financiële producten, waarvoor slechts nog een beloning is toegestaan die voldaan wordt door de consument. 

Voor deze complex producten wordt vooraf met u een overeenkomst gesloten inzake de kosten. Dit kan een beloning per uur zijn of een vooraf afgesproken vaste Fee voor de uit te voeren werkzaamheden.

Procedure Beloningsbeleid personeel

Hoe wordt ons personeel beloond?
Ons personeel ontvangt een vast salaris. Zij hebben geen omzetgerelateerd salarisdeel. Wij voorkomen hiermee dat het geboden advies niet in het belang van de klant is.

Het personeel is ervan op de hoogte dat tevens toekomstige salarisverhogingen geen samenhang hebben met het aantal verkochte producten of opgebrachte inkomsten. Jaarlijkse salarisverhogingen zijn altijd gelijk voor alle medewerkers. Hierdoor wordt voorkomen dat een eventuele salarisverhoging een prikkel kan vormen tot verkoop gedreven advies.

Tevens zitten personeel en feitelijk leider in een gezamenlijke “kleine” ruimte. Hierdoor is er continu toezicht op welke producten geadviseerd worden en of deze in het belang zijn van de klant.

Vergunningen en bedrijfsgegevens

Wij beschikken over een vergunning in het kader van de Wet op het financieel toezicht. Deze vergunning is verleend door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) onder registratienummer 12004197. 

Tevens zijn wij aangesloten bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). Het aansluitnummer bij het Kifid is 300.001724.

Bij de Kamer van Koophandel staan wij geregistreerd onder nummer 1461147796.